awak disana..tq jadi followers saya..

Thursday, December 30, 2010

tamat sudah cuti bagi semester n tuk terakhirnya

0 pesanan
ok no more citi semester lagi after ni..
sebab after ni dah final sem..so tak de lah cuti2 lagi ye..
arini aku dah kena balik ke kolej..ootidak suka!!!
mungkin lama tidak dapat menulis serta meluah :(
jadual sangat lah padat..
aduhai mahu menulis entry mengenai holiday pon tidak sempat..
tak pe lah bila ada kesempatan nanti..gambar pon tak masukkan ke en lappy lagi..
huh..malas nya nak balik kolej...kalo lah ad doraemon..


p/s : oh fruit hati ku :)



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Thursday, December 23, 2010

selamat ulang tahun!

2 pesanan
selamat ulang tahun adik ku sayang..oh adik afiq..
anda sudah 10 tahun ye..

"ALLAH selamatkan kamu,ALLAH selamatkan kamu,ALLAH selamatkan adik ku sayang afiq,ALLAh selamatkan kamu"
"happy birthday to you,happy birthday to you,happy birthday to afiq,happy birthday to you"


dan aku terpaksa lah menunaikan janji ku..
abik ko tak memasal duit ko abis RM80 hari ni..
tak kisah lah kan sebab adik ku semua berasa bahagia..
n semua memakan kek yang ak beli dgn tenang dan lazatnya..
mana taknya dapat sebiji kek secret recipe..



ok aku membeli Chocolate Indulgence n suruh tulis " happy 10th birthday adik afiq adli sayang"

disebabkan aku dah berjanji dgn adik kesayangan ku itu..
maka terpaksa lah aku menunaikannya..
abik korang semua makan sampai abis ye..
n abah siap ckp..aisshh ni semua boleh makin mengemukkan..
hahhaha..ye saya tau sejak ank dia pulang kerumah mmg sudah semakin bolat..
bukan aku sorg je tp semua sudah seperti dipam2..hahhahaha..

ok kkdg selalu juga trtanya kenapalah kek secret recipe ni sedap ye...tp entahlah memang rasanya tak akan sama dengan kek di kedai lain ye..
tp bila dah terlalu banyak makan muak juga..tp after 10minit mula sambung semula makan :)
aiisshh mmg patut pon anda menjadi semakin gemux..bilalah boleh menjadi kurus ni..

gambar hanya diambil dari google..TQ ye google..malas nk masukkan gambar di lappy..lagipon rasanya gambar mmg tidak boleh dimasukkan..tidak pentig pon kan..hehehehe..

p/s : tak sabarnay menanti detik tuk pergi holiday!! miss that..after ni dah susah tuk berholiday :(
walaupon ada kawan saya kata saya seperti kanak2 rebina tp tidak..cuma kekadang je ye :) lagipon mmg ye saya sangat suka tadika..warnanya sungguh menarik dan happening..suka sgt something yang bekale2 so entry saya kekadang mmg sgt colourful bukan entry je..blog juga colourful so selamat ke dunia kanak2 rebina..huhu..jgn tanya kenapa tp saya mmg sukakannya..saya memang sangat menyukainya..ok saya sudah mula merepekkan..
see u next entry..



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Tuesday, December 21, 2010

ad beza x study nursing goverment n swasta?

2 pesanan
ok..dsbb kn ak ni study goverment so ak bgtau lah pd pihak gov ye..yg swasta ak tau cikit2 ew..so korg kalo trasa hati o trkecik hati..bak cni hati korg bg ak pa xpon tiup bg kmbang blik..hehehhe..
ok kalo korg ad pndpat korg sila lh lmpirkn ye..nk gak ak tau..
ak bdak gov ye..scara rela o trpksa ak kna jd dak gov wat msa ni..so slah silap hrap mklum n maaf ye..
TQ :)

ok mari kita lihat ye..

1. kalo study kt gov ni dpt elaun tiap2 blan n xperlu byar smula..tu yg best tu :) brapa nilai biarlah rhsia ye..bleh lah nk hidup mkn mnum (tp kkdg xckup juga :) ekh bkn kkdg..tp slalu) kalo swasta dia xdpt elaun tp kna wat pnjaman ptptn n kn bayr blik ikut brapa yg dipinjam..tp ak xpstilah kalo kolej KPJ ke PANTAI ke..sbb dorg ad spital sndiri..mgkin dpt elaun gak kot..tp enth lah..

2. kitaorg gov ni xde yuran..hahah.ad byar msa msuk je kot rm25 kalo slap ak..ak pon lupa..kalo swasta mstlah ad yuran yg beribu..sy xmmpu tuk mmbyar nya..

3. kitaorg gov dh trsedia ad hosp o klinik tuk diprktikal kn..so xde istilah xckup prktikal o pngalaman ekh..dh mcm2 jnis mnusia ak jmpa..mcm2 jnis org..mcm2 bntuk..mcm2 saiz..aiisshh kkdg dah naik xheran kot..n kalo swasta kalo ad spital sndiri cm KPJ ok dh..kalo cm yg lain..xnk nyatakn ye..nnt ad yg debik ak kang..kna lah cilok d spital gov..kkdg ciann gak kna tggu kitaorg cuti bru dpt prktikal sbb bru xde org..kalo dh rmai sgt student kt spital tu semak gak ak tgk..

4. kitaorg gov ni cnfrm dh dpt keja tp msti kna lulus LJM(sijil khas tu nurse) xlulus ssuka dia je tendang hang ketepi..crilah tmpt lain kna stdy o keja..xbestnya xsmpt abis duk umah dh kna pngil keja yg best xpyah isi2 borg pnat kehulur hilir cri spital..kalo swasta after abis stdy kna apply keja.kalo ad rezeki adlah kejanya..

ok ni yg xbestnya ye..

5. kalo gov kolej dia cm sekolah asrama..aduhai rules sgt lah ketat ye..nk blik umah pon sbuln skali je..tu pon dia tgk resurt kalo ok dpt lah blik sbulan skali kalo x mahunya dkat 3 bulan(nsb baiklah ak ok je dptlah juga blik sbulan skali).kalo swasta suka hang laa nk blik bila..nk duk umah pon bleh..cri umah sewa sndiri..

6. hah kalo kolej ak kna blik pling lewat 9.30 mlm..sape yg trlewat sminit pon..abislah tindakan tatatertib..tp alo kolej lain ad ak dgr kul 7.00 mlm dh xbleh kuar dh..aisshh..dh mcm xde dunia dh..kalo swasta..peduli ap dia..lntak r ko nk blik ke x ke..ap dia pduli..

7. rasanya mna2 kolej nursing gov pon kalo nk mntak blikemergeny pyahnya aiissshh jgn ckp..kalo ko ckp nenek ko tenat ke spital pon dia ssh nk caya..ckp ayh ko sakit msuk wad pon dia ssh nk prcaya mlainkn ad smber yg bnar2..kkdg smpi dia call hspital tu tuk dpt kpastian..pastu ckp lah sape kawen pon bpk ko kawen lg 1 pon ssh kot nk dpt blik..kkg kitaorg yg trsgt lah baik ni abut sey..tolng cover br..cian wei..bkn slalu ad sdara mara kawen kot..kalo swasta dia xheran pon..lntak ko lah nk attend mna2 mjlis pon..anugerah juara lagu ko dtg pon dia xheran..

8. yg gov ni klas kna g office hour..lntak ko lah ad pnsyarah nk msuk ke x..ko kna gak dtg klas office hour..n sabtu siap ad prep...yg ak dgr pttnya xperlu wat cm tu..pttnya kna ikut cm sistem CGPA kolej lain gak..bila nk wat klas bru kna g klas..tp pnsyarah xdpt trima ye sistem tu..takot kitaorg xstdy dibilik nnt..so sruh msuk klas spaya stdy..pdahal dlm klas pon xstudy gak..mcm mna nk stdy kalo dh riuh cm psar bkn 10 org 1 klas bleh dkat 100 kot org..kalo swasta kira sistem kolej o u lah..ad klas kna r g klas..xkira pg ptg mlm..

9. yg xbest nya ko cuti mc ke..sakit msuk hspital ke..opperation kew..lntak ko lah ap kebnda pon..jnji jika anda tidak hadir tuk klas walaupon msa tu klas xde pngajar anda wajib mngntikan jam tidak dtg tu.no ponteng2 ye..so kna jd kanak2 yg sgt baik lah sgt..smua wajib hadir..jika tidak siaplah anda kna mnggntikn nya..org cuti anda tidak dpt cuti..kalo swasta korg dh sakit dpt mc dr dktor xkn nk pksa juga gak..

10. yg bestnya lg 1 ni..kitaorg dpt bju free..hoorraayy:) disiap kn g ye..hnya tadah bdan smua disponser..tp kalo resut mnurun siaplah anda mnadah tliga ye..ad gak silap2 anda kna tndang gedebush ke dlm longkang..sbb kputusan anda tidak bgus..pdan muka..trnganga lah ye awk dicitu..yg ni swasta pon sma kn rsanya..cma yg xsma korg bju knalah bli sndiri..tp yg bab tndang mnendang tu smua sma kn??

11. ak rsa dh bnyk dh ni..aiisshh ckup2..ak dh pnat..tp kalo korg anda pndpat korg..meh ler nyatakn..

p/s : bg gov college ni pndapat bg ak dkolej ak.mgkin kolej korg sistem dia lain kew..biarlah rhsia ap kolej ak..kang jd bahan plak bg yg swasta kalo ad slah silap kew o trslah anggap kew..atau trlebih anggap kolej korg baik ke ha sila btulkn nnt ye..




update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

21/12/2010 tuesday :)

0 pesanan
ok..sbaik saje ak on9 ari sgt trkejut..
ekh dh lma sgt ke ak ni xon9..rsanya cm smlm ptg ak on9..mlm td je ak rsa cm mlas nk on9 jew..
ttba je bila on9 arini bnyknya org mengupdate blog dorg..hehehhe(poyos jew sbnrnya ak yg mmg mlas nk update..xtau laahhaaiii nk tulis ap sey..lg poyo bila tjuk entry nk kna pikir..waawa..ak mm xleh jd pnulis ye)

ap mau ckp arini..xde ap laa...
hah nk crita ckit..
ttba trpikir knpa org rmai d KFC..n knapa aym KFC sdap...entah lah ekh..(ok ni lah akibatnya sbb mlm td g mkn kfc ngn 1 family)

jgn prcaya ye..gmbr ni diambil dr google jew :)

aaiisshh..xsngka smlm bli pelbagai2 jnis set tp bleh licin smua..aisshh kuat btul smua org mkn ye...
pastu kitaorg g lah snggah kdai kasut bata..sbb adk ak tu bkenan ksut skoll dia kt bata je..kdai lain xde bntuk cm tu..
ad r dlm 30minit je g cri kot ksut tp kecewa..harap maaf ye saiz adk xde lah..
nk grak blik bleh plak be4 smpi umah g bli nsi lemak + smbal sotong di kdai bhampiran umah..
bleh plak kp lpar lg sbb xdpt mkn nsi..nk mkn nasi gak..aisshh mmg korg smua kuat mkn (mcm lah ak xkuat mkn bila duk umah ni..xsdar tu brat dah mcm kna pam2 ngn pengepam tyar..bolat smcaam dah ni..)

hah ni 1 lg..ttba arini ak g tgk list freind kt fb ak..ak pnah tgk pon..
sbb mcm xbrapa nk prasan..aaiikk dh 957 ye friends ak..bila nk gnap 1000 plak..alahai poyo je kn..cm hot jew..pdahal hnggus ad r...ok abaikn ak skrng..

ok tgk di ank pnah saje ye..yg lain abaikan :)

isshh ap jelah ak melalut ni..
sape xsuka xyah ler bca ye..sbb ak ni mmg ska merapu..lg pon ni entry ak kn..blog ak kn..so suka ati ak lah..

p/s :esk arijadi adk afiq..abislah duit ak..tulah sape sruh mulut ni miang2 brjnji yg bkan2..abik ko..nsb baik elaun dh msuk ye..:)


update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Monday, December 20, 2010

oh my stupid cupid...

4 pesanan
Stupid Cupid
You're a real mean guy
I'd like to clip your wings
So you can't fly
I am in love and it's a crying shame
And I know that you're the one to blame

Hey hey
Set me free
Stupid Cupid
Stop picking on me

I can't do my homework
And I can't think straight
I meet him every morning
At 'bout half-past eight
I'm acting like a lovesick fool
You've even got me carrying his books to school

Hey hey
Set me free
Stupid Cupid
Stop picking on me

You mixed me up for good
Right from the very start
Hey, go play Robin Hood
With somebody else's heart

You got me jumping like a crazy clown
And I don't feature what your puttin' down
Well since I kissed his loving lips of wine
The thing that bothers me is
That I like it fine

Hey hey
Set me free
Stupid Cupid
Stop picking on me

You got me jumping like a crazy clown
And I don't feature what your puttin' down
Well since I kissed his loving lips of wine
The thing that bothers me is
That I like it fine

Hey hey
Set me free
Stupid Cupid
Stop picking on me

Hey hey
Set me free
Stupid Cupid
Stop picking on me

Stupid Cupid (x 8)Stupid Cupid
You're a real mean guy
I'd like to clip your wings
So you can't fly
I am in love and it's a crying shame
And I know that you're the one to blame

Hey hey
Set me free
Stupid Cupid
Stop picking on me

I can't do my homework
And I can't think straight
I meet him every morning
At 'bout half-past eight
I'm acting like a lovesick fool
You've even got me carrying his books to school

Hey hey
Set me free
Stupid Cupid
Stop picking on me

You mixed me up for good
Right from the very start
Hey, go play Robin Hood
With somebody else's heart

You got me jumping like a crazy clown
And I don't feature what your puttin' down
Well since I kissed his loving lips of wine
The thing that bothers me is
That I like it fine

Hey hey
Set me free
Stupid Cupid
Stop picking on me

You got me jumping like a crazy clown
And I don't feature what your puttin' down
Well since I kissed his loving lips of wine
The thing that bothers me is
That I like it fine

Hey hey
Set me free
Stupid Cupid
Stop picking on me

Hey hey
Set me free
Stupid Cupid
Stop picking on me

Stupid Cupid (x 8)


p/s : i love stupid cupid!hey hey stupid cupid...miang jew..tggu bnyi fon stupid cupid..








update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Sunday, December 19, 2010

oh skirt!!

1 pesanan
ok..ak xpnah pkai skirt o kain...
oh tidk..
kain pnah..kalo pkai bju kurung..tu trpksa..kalo bju kurung dreka dgn sluar cnfrm ak lah org yg pling n sgt2 stuju..skirt msa darjah 1..sbb g skol pkai skrit cm kanak2 cina g sek..
hehehehe..
spttnya ak ni xde gaya girlish lnsung..konon2 nk kearah laki situ..
huhuhuu....kira cm ganaz2 r..msalhnya ganaz ke?
hehhe,,
ok tp td ak g 1 kdai ni.n ttb anmpk kain..rsa cm cute plak..(sjak mlihat org di alam maya ni brgaya dgn kain nmpk cntik sgt..i like)
so ak g ltak je kain cm tu nk trus pksa adk ak snap gmbr..
ok nk tnya pndpt kor ni..ok x?ke nmpk plik sgt..


abaikn gmbr yg ini..hehehe :)



p/s : dh lma nk abik gmbr dgn lggan bju begitu+tgn begitu juga..



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

oh adik sy!!

2 pesanan



ok...xsngka adk sy dh bsar...skejap jew kn dh bsar..
aisshhh..melebihi bsar ak..
kkdg ak rsa mcm dia mpk cm lg matag ak..
hehehe..

ok lihat saje dibawah (abaikn jika dia nmpk lg cntik..sbb dia putih..oh tidak suka)


kedua2 gmbr ni..gmbr trbaru..bru2 je abik dlm blan ni..

p/s : dia ni sibuk jew mlm2 bila ak nk beramah mesra dgn stupid cupid..nk jd mnyet mlm2 pon ssh..aisshhh




update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

1jam 2jam 3jam..oh tidak sedar

0 pesanan
ok....(bru prasan smua entry brmula dgn ok)sejam blalu..2jam blalu..3jam brlalu..
dgn nada brbisik2..(hehehe mcm dlm klambu brbisik..xbleh blah)
tnpa sdar...n hngga trtido..hehhehe..
i like :)
"dlm bku tu ad ckp..skrng ni kita kna wat prubahan spaya xrasa bosan..tgk sy dh prubahan..ssh tau sy nk blaja ckp english ni+msg skali..pnat cri spelling dia..huhuuhu"
thanx ye!!!

p/s : tiap2 hari awk tnda kalendar ye smpi smua org trtnya2..brapa ari lg ye??hehehehe
#oh stupid cupid#



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Friday, December 17, 2010

perasaan xmenentu dan mula tringat2!oh angin kenapa bawakn ku bayu ini..

0 pesanan
oh pnjgnya tjuk entry...huhuhuhu..
ok entry lebih kurang mcm mngeli kn..
so bg yg rsa mngeli2 ckit xpyah bca ok..
sekian terimas..
huhuhuhu..
ok saje nk brkngsi knagan yg xakan dilupakan..
ooppss....
apkah entry yg mngarut ni..
tp lntk r kan..blog ak..
so suka ak lah kn kalo ttba nk bergeli2..

agghh..
sbnrnya angin mlm yg sempoi2 bahasa ni telah mniupkan satu bayu rindu..
aaauwwhhh..tu lah yg mlmn mnjd seperti sotong ni..mcm tulang ptah jew..
aaiisshhh..apkah jnis perasaan kah ini..

oooppss..
sy sdah besar kew??
sbb ttba ad perasaan sebegini??wooowww!!
ok set..ak sdah matang laaa...

ok gmbr dibwah ni brsama tarikh...
sbrang prsoaln mngenai tarikh?? :)

oppss..gmbr jd trkecil plak ttba..tp rsanya ckuplah kn bsar ni..

stiap gmbr mmpunyai sesuatu yg brharga..ok detective conon (btul ke x ni speling..alah tibai jelah)sekalian adkah anda dpat selesai kes yg rumit ini...
ooh terima kasih jika anda dpt selesaikn nya!


ok tq sbb tiada yg angkat tngan..mcm ni lah ank murid ksayangan cikgu....
phm ap yg cikgu cba smpi dicini..
ap yg tesirat dan trsurat..
TAHNIAH!anda lulus dgn cemerlang smua nya..

isshh ap mngarut ni...(ok..ttba trperasan sesuatu..ak ckp ok..knapa ye..ok abaikan saje)

p/s : sntisa rindukn lgu stupid cupid SNSD di fon ku brbunyi...oh bnyilah sntisa stupid cupid..(sbb tgh pkai lgu tu tuk awk samada msg o call)


update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

countdown!!

0 pesanan


ok tjuk entry cam bgus bgus je kn...knon nya good good sgt laa..
hahhaha..
ok nk countdown ap ye..tp countdown ni ad yg xmsuk thun bru lg..countdown brmula hari ni hngga hari mndtg...
smstinya...

1. bzday adik ksyangan afiq :)bkti dia adlah adk ksayangan ku

2. tggu abh abiskn tgasnya dgn kanak2 SPM..nk p holiday..hope smpat laaa..
3. trpksa kna blik kolej :( xsuka2...waaaaaaaa
4. thun baru :) iaitu 2011 kna pasang azam bru ni.mnjd RAJIN
5. thun ke 4 kami waaa..mcm xcya..tp dh kira mcm 5 thun kot..dh lma juga ye :) mcm xpcaya je ye awk..
6. abisnya nya study n kna pksa bkrja :( xready lg..nk study lg..nk smbung lg..
7. keja dimnanya..hope ad kwan n tmpt brsesuaian..tteeettt


p/s : azam sy ialah sy dapt mnjadi wanita yg solehah serta disyangi dan disenangi keluarga , rakan2 dan anda semua :) selain itu..hope awk diterima 1 hari nnt :) n hope sy dpat kesihatan yg sntiasa sihat dan jika awk orgnya hope everything will be fine...




update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Thursday, December 16, 2010

sempurna nya!

0 pesanan

Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
kau membuat diriku akan slalu memujimu

Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu


Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna.. Sempurna..


Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku


p/s : biru warna kesukaanmu purple warna kesukaanku :)





update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

selamat pagi..almak pg ke cm dh tgh hari jew :)

0 pesanan
yg prtama jika anda hnya suka mlihat gmbr..post kali ni tiada gmbr lah..sbbnya xtau gmbr ap yg ptt diletakkn..tp kalo anda rsa gmbr anda pling sesuai bleh nyata :)

ok..xtau sbenarnya nk tulis ap..
cma ttba rsa cm dh lma x ltak post baru.
skrng ni post2 baru di blog skin lmbat kluar..
wahahahha..
sbbnya sdah mula mlas nk mnaip skrng ni..
lg 1 mlas tuk mmbuka lampi ni..hhuu..
alasanya..oh tiada alasan..
cma MALAS!!
aisshh sakit M ni smkin mlarat2 lah...
tolong lah dh laa next sem final sem..
tolong lah prasaan n rasa RAJIN tu dtg..
asssigment??a.k.a keja sekolah (nanie yg ckp) tp mmg btul pon..kolej dh cm sek asrama pnuh yg pnuh dgn undang2 n jika brsalh umpama dihukum gantung..naik trun mahkamah..serabutnya...
ttba tringat aisshh.
knpalh next sem ak kna duk sblik ngn dak hijau a.k.a freshi tuk sem lepas..
serabut lah otak ak..
dorg ni umpama polis peronda bg smua ketua polis di kolej trsebut...
sbarang ksalahan akan diadukan dgn segera!!dan anda digeledah n disabit ksalahan n trpaksa aik trun mahkamah yg xbleh pngil peguam tuk mmbela diri..
aishhhh...kusut..kusut..
tp xpa lah6 bulan je lg..cpt lah masa brlalu.n cepat lah anda mnjadi RAjin..mulai skrang!!
(alamak keja sek ak tgk soalan pon x lg...lpas mlihat di fb rkan2 ncri jwapan smua xjmpa...n nanie pon ckp di google tiada..maka trkubur je lah keja trsebut..
sy tggu yg lain tuk siapkn :) jgn mara ye rakan2 sekalian )
sape2 dah siap text lah sy..bleh email kn..hehhe..sy ni mg xmalu btul lah..

p/s : sy nk pergi brcuti tp msa mncemburi..lgpon bila lah abah nk abiskn keja nya yg mnguruskan kanak2 SPM ni...oh holiday!!



sy ingt kn nk tulis ckit jew..tp ttba jd cm bnyk lah..
ingt nk tulis 2 ptah je prkataan..ttba trjadi beratus patah plak..
iisshh tgn ni..

ttba trpikir (aiish asyk trpikir je ak...otak stop thinking please..bleh kew?)apakh tujuan blog ni diwujudkan..ok hnya tuk mbuang msa ak yg kkdg bnyk sgt trluang..tp skrng tiada msa trluang lah plak.....bgaimanakah itu...


update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Thursday, December 9, 2010

kisah hebat!!

2 pesanan
ok arini dh msuk ai ke2 sy mneman AA mnjaga atok..
smlm atok duk nagis jew...
tp ari dh x :)
hahahha..sy mmberitahu nya 1 cerita hebat!!
cmni critanya..

pada suatu masa dulu.. ad seorg tua ni dia suka sgt mnagis..mnagis tanpa henti..pg ptg siang mlm.. dia jga bingal.org dh ckp jgn nagis lg..dia msih nagis.. ok moral of the story disini : xkira kita ni tua ke kanak2 ke baby ke besar ke kecik ke..jgn nagis ok :)



ok..ttba atok njd snyap...shngga lewat ptg :)

rsa cm jhat juga dgn crita tu..merepek jew..huhuhuhu..

p/s : bila duduk cm tu kkdg rsa cm sayu juga..cmne lah nnt kalo ak dh tu ye..





update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Saturday, December 4, 2010

takotnya!!!

2 pesanan


ttba trpikir..
takotnya kalo ttba jd sgt2 gmux!!!!
tp selera mkn ni mkin mnjd plak..
lg2 bila kt umah!!adoiya...
mira!!kawal mkanan anda!!!
kang ada gak jd cmni kang!!


takotnya kalo ttba prut jd brlapis2 sperti kuih lapis..

n teringt gmbr ni yg pnah diberi oleh mmbr matrik (faiz) d frindster..ckp "ko duk umah nnt jd gmux cmni"

rsaunya..

ni pon dh ckup gmux dh rsanya!!!

gmux kn??lg pp..oh pp bila anda nk kcik ni!!





p/s : takot nya kalo gmux!!mira kawal ler..










update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Wednesday, December 1, 2010

oh hati saya gumbira!!

0 pesanan

thanx ye!!!

hrap maaf tiada gmbr yg bleh dlmpirkn..

huhuhu..

thanx for

1. karoke!!

2. makanan

3. jmput n hantar

4. for Tshirt

5.keropok!!

6......


:)


p/s : i love u



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

oh laut PD!!!

0 pesanan
ok first nk bg korg perhatian dulu!!
entry ni hnya pnuh dgn gmbar2 sesaje...
bg yg tidak gmar mlihat gmbr kiranya cm wat duno jelah..huhuhu




ok mari kita memulakan prjalanan kita ke pantai!!!
biar org kata mcm xbest je..xkn pergi ber3 je kot...
tp kami ttp rasa enjoy giler2 nsgt2 puas...

ok walaupon pg tu ujan..n si nad ni siap anta msg kat ak cmni..
nad : mira cmne ni ujan lah!!lebat
mira : tulah pasal..arap2 kt sna nnt xujan jelah
nad : oh begitu..
mira : ye begini..



mari2 tggu bas...bila ujan ttba sdah mula reda ckit..

smpi je bas..bila kami msuk jew...
WAH!!!BAS NI MCM MILIK KAMI PLAK!!kosong sey..

p/s : disbbkn bas ni brgerak n xstabil..skar tuk mngambil gmbr dgn jelas..mklum lah pkai kamera fon je kot :(

lg hebat smpi di stesen bas PD..ekh cm kt LONDON sey..manyak nya burung...
tp yg kami smua nmpk GEMUX + PNDEK!!cis

p/s : brung trsebut bila kami hampir smuanya lari berciciran..

ok teeennnn..bas ke teluk kemang grak...
truja sey bila nmpk laut...
hhhooorraaayyy!!!kami dah smpai..

smpi je cpt g cari park tuk mletakkn smua brang nMEMASAK ap yg ptt..
picnic siap main msak2 lg gitu...


sape kata kami xpndi masak!!
ok jom mkn!!prut dh mcm2 lagu dh berdendang ni..
siap je mkn truja nk naik storm..trus g usha harga...
pnat lah usha2..
dpt lah storm+banana boat=RM80



ok mari kta smbung brmain air lg!!!
pastu mkn lg!!
n wat istana pasir!!

p/s : sy suka gmbr yg awen abik ni!!nmpk brseni

skrng mari kita blik!!!
tggu lg lah bas..
oh en. kreta bla lah sy bleh ndptkn anda!!!


ok kawan2..bila kita mau brmndi mnda lg seperti ini..
hnya nk tnjik laut diblakang kami!!!


ok the end!!

p/s : suka gmbr ni!!nmpk stylo!!ooppsss trperasan sndiri sdah...



hah..ok tamat..




update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)