awak disana..tq jadi followers saya..

Sunday, March 27, 2011

movie + shopping + makan

0 pesanan
disebabkan terlalu stress dengan exam yang soalan dia kluar macam beruk..
agghhh..mna tak nye..soalan semua tak sama am soalan past year.
dah tu apa yang target lansung tak kena..pegh..smua memerlukan otak untuk berfikir...
abis semua soalan aku tibai jew..mana yang ingat masa pengajar ajar yang tu lah aku tulis..
dah daya ingatan ni kurang baik cikit..

so kita mula dengan first day relax day..after abis je paper..
terus g tengok movie hikayat merong mahawangsa..
saya bagi 4bintang tu movie tu..
tak sangka rang malaysia bleh wat movie maca tu..best sangat..
maybe sebab saya ni memang suka crita action kot..
after g makan KFC (rosak diet aku) n then letih sangat + plak kepala aku dah diserang migrain..
yelah lepas penat jawab exam tak tido..ni lah jawabnya..
balik je terus lepak..telan ubat..pegh memang rasa nak pecah kepala..
dah r esknya kena g keja pagi..
p/s : awen gambar kita sesama tak delah..aku upload dari fb nad jew..malas laaa

disebabkan keja pagi hari rabu tu petan tu balik je keja..
kuar lagi..
tapi kali ni g karoake plak..
layan....
20 lagu kot kitaorang tibai...abik ko..
tapikan rasa cam tak puas gak lah!!!
tapi before karake tu..
dah g shopping dulu..
g beli baju laaa..abis duit lagi..
yang part shopping tu puas dah..

part 3 plak ari esoknya...

disebabkan keja pagi lagi..maka kuar lagi..tapi kali ni tengok movie lagi..
tapi kali ni tengok cerita sucker punch yang keluar hari tu gak..

boleh tahan cerita dia..tapi mengarut jew..sebab tak logik..
tak not bad lah..may be i give 3 star..
heroin cun lagi cantik giler..i like!!
n enjoy lagi..ngan shopping laa macam2 kedai kat situ..

p/s : kesimpulannya..jangan lah bagi exam susah sangat..bagilah yang senag cikit..tak ponbagilah open book..bukan semua orang tau boleh jumpa jawapan yang tepat :)





update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Wednesday, March 16, 2011

nak marah boleh tak?

0 pesanan
pegh..memang lah tak cukup masa nak update entry..
rasa sangat marah n tak puas hati harini..
kenapa bila pangkat dah tinggi perlu ke nak belagak sangat..

orang jadi bos ko pon nak jadi bos..
tapi ko tak layak..
anak buah semua tak respect kot cara ko cam tu.
ingat bagus sangat kew??

harap je dah tua..tapi otak tak de..
samapai pesakit/orang awam pon boleh nilai ko..
"harap je pangkat tinggi tapi otak tak de..sentuh pesakit ikit pon tak penah " pesakit sendiri yang cakap..dan disokong pesakit sebelah katil..

pegh makin tua makin tak de adab..

story full next entry ye bila ada masa..
tak kira korang nak dengar ke tak nak ke..nak gak cerita nanti :)
nasib lah kite ni jenis senyum jew..malas nak abik tau..kalo tak mesti dah nampak kedut :)

sebelum tu..korang klik ni dulu






p/s : pangkat tinggi jangan harap dapat hidup senang..
70 keturunan ko hidup susah..sakitkan hati orang jew..cubalah membantu wat nursing care pada pesakit tu..





update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Saturday, March 12, 2011

saya mahu entry baru tapi...

1 pesanan
ok ikut tajuk memang lah saya rasa macam nak wat satu entry baru...
tapikan tak de idea..
sebab nak wat entry baru..sebab ni hari last saya ada banyak lah sangat masa nak menaip..
lepas ni dah bz :(

balik kolej je ni..exam menanti bederet..macam satu barisan panjang..
tapi buku satu pon tak baca..
otak cepat lah berfungsi ingat semula apa yang telah diajar..

ok memang tak de idea lah korang..

p/s : i miss menaip di blog saya..juga miss 'awak'


cepat klik tau








update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Friday, March 11, 2011

silent reader!

4 pesanan


wah...kat sini saya nak bagitau..
saya ngaku saya ni memang silent reader..
suka wat blogwalking tapi tak tinggalkan pape link..
bukan sahaja link kat shout korang malah commet pon tak
aisshh..tak tahu lah ekh kenapa suka cam tu..
tapi apa sahaja blog yang saya follow update entry saya mesti pergi jenggah blog n baca entry tersebut...
masa baca senyum-senyum..ada kala sedih.tapi pastu tekan X..tanpa tinggal pesanan ataupon link..
ada orang cakap kalo nak up traffic ke..followers ke kenalah tinggalkan link..
tapi saya tak wat cam tu..tak pasti kenapa ekh...
saya dah follow orang pon jadi silent followers..
follow diam cam tu je..
kalo orang tu perasan saya perasan lah..
jika tak biarlah..
janji saya suka baca entry anda..

lagipon tujuan saya berblog adalah nak meluangkan masa terlapang..
n hobi saya yang suka pot pet..
kalo ada orang yang sudi mendengar luahan hati memang jarang update blog ni..
saya hanya meluahkan kat blog bila saya rasa tak de orang nak teman saya..so blog lah peneman saya..

lagipon saya tau 'awak' bz kan..so tak pe..
semoga 'awak' berjaya k..

aish..sian korang kena dengar saya bebel-bebel perkara tak penting ini..
hah..nak tinggalkan pesanan ni..

JANGAN LUPA CLICK APA YANG PATUT EKH..YANG ADA KAT SEBELAH KANAN N KIRI..
CLICK PN.HEARTBEAT n EN>NUFFNANG
tq tau korang :)

p/s : kalo korang prasan setiap entry mesti ada p/s kan..nak tau tak kenapa..coz i realy love story p/s i love u..
so suka tinggalkan p/s pada korang :)





update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

wow!

2 pesanan


tak kisah kalo korang nak kutuk baru nak tau edit gambar camni..
sebab masalahnya tak cukup masa nak godeh lebih-lebih en.lappy ni..
dapat cuti ni baru dapat..
so dengan itu saya meluangkan masa dengannya..
meh tengok dulu..
tak delah pro sangat..
baru hari ni nak edit..
dah lama terpikir camne orang boleh edit apa yang dia nak jadi berkale yang lain black and white..
hhoorraayyy baru berjaya..
kalo setakat yang fokus tu tau dah..
tapi nak yang berkale dia tu sharp gile tuk gambar..

ok nak tito dah malam

p/s : alamak dah lama tak de akap pasal fruit hatiku..i miss u lah :)


update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Thursday, March 10, 2011

faeblog?

0 pesanan
SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit


p/s : tak payah copy lagi..sebab dah ada ayat kekal di bawah post



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

nak banner juga tak?

2 pesanan
sebabkan dapat cuti mid sem..maka saya ni rajin lah mengupdate entry-entry baru..
so ni nak bagi korang wat banner tuk blog korang..

korang klik kat sini..
mamat ni pnya blog memang cantik giler





p/s : cam ne ekh nak wat kat bawah entry kita ad tulisan kekal tuk kat bawah ni.. malas nak copy n paste lagi.. n lagi satu amne nak letakkan entry yang lepas-lepas o akan datang kat pages? kalo awak ada idea tinggalkan comment tau :)

update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :)



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Wednesday, March 9, 2011

shoutmix cantik lagi cute..

2 pesanan
korang nak tau tak cara nak wat shout mix cantik cam saya ada yang kat tepi..
korang klik sini nanti adik hanna kita akan ajar cara nya..mudah je..
n memeng cute miut..

nanti shout korang pon boleh cantik juga tau...

selamat mencuba ye..


update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :)



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Tuesday, March 8, 2011

contest blog paling simple!!

0 pesanan
thank pada sofea lang sebab tinggalkan tag ini pada saya..
hhoorraayy..join contest lagi..
first sekali meh kita tengok banner dia yang cantik lagi cute miut

korang klik banner ni tuk entry contest

S : saya
I : ini
M : mira sazali
P : pikir
L : lelaki
E : ego

1. ada blog. xde blog batal.. ---- DONE
2. follow blog aku..[klik button follow sebelah kiri bawah] -----DONE
3. letak banner contest ni kt sidebar n link ke page contest aku.. ----DONE
4.buat 1 entry n explain any word drpd perkataan SIMPLE.. ---DONE

ella yang comel
zura yang cantik
nani yang cute

p/s : selamat menuba ia rakan-rakan..agak2 saya boleh menang tak :)

update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :)




update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Monday, March 7, 2011

shopping!!

2 pesanan
tak kisah lah brapa lama benda ni dah berlaku..hehehhehe..
masalahnya tak sempat nak update..ni baru ada masa..
mari cuci mata dulu....

setibanya di stesen ktm..kita snap satu..

oopppss..snap..snap..


2 gambar atas ni tunjuk kitaorg tengah shopping..seronok :) (jangan kutuk model2 saya ye..mereka terbaik tau)

n lepas tu abik gambar dengan owner yang cantik :)
korang mesti kenal sape owner tu kan

lepas dah tengok semua tu..
cuba teka saya pergi mana?
hehehe..
saya n kawan-kawan ke nilai :) pergi rumah ayunar klik sini tuk ke link blog
jumpa kak ayun yang cantik lagi peramah n dapat shopping..
memang best sangat..sebab harga sangat berpatutan n sangat puas hati(hehehe..tp tetap minta kurang dari kak ayun.mana tau boleh kurang lagi..tp memang boleh)
kesimpulannya berbaloi-baloi..
lagipon nak gerak g masjid india pon ada satu hal..letih jew..dah lah banyak kedai..kusut jew..tak tahu nak beli yang mana dah rambang mata plak tu harga lebih krang je ngn ayunar..so baik g beli kat ayunar jew :) (kat ayunar pon dah berkilau-kilau mata nak pilih)

walaupon dah kali kedua pergi tapi tetap tak puas lagi(maklumlah nanti dah kerja a.k.a kerjaya tak de masa nak shopping2 n enjoy2 lagi..bz jew so masa ni lah nak memberi peluang pada masa yang ada ini) ni pon dah terlampau bz nya sampai berlari-lari kejar masa (lepas ni kena lari pecut plak)
rasanya macam nak pergi lagi je pasni..member2 pon ada yang nak ikut kan??
hope kak ayun tak kisah nak melayan kitaorang kalo ada nak pergi lagi :)

selebihnya klik kat sini (tak larat nk upload semua)

p/s : rasa macam nak beli jew semua shawl tapi bajet lari :(

update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :)



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Thursday, March 3, 2011

vote for me! plezzzzzz

0 pesanan
nk minta tlong korg semua vote saya dalam contest ayunar....
klik sini tuk lihat entry saya mengenai contest tersebut..

n kalo nak vote vote kat link ni sy NO 59
jangan lupa vote tuk saya..
sokongan anda amat dihargai..
tq..

update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :)



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)