awak disana..tq jadi followers saya..

Wednesday, January 26, 2011

...

3 pesanan



Tiap bicara manis
Bagaikan selumbar bisa
Kau tanam di jiwa
Tak terlihat oleh pandangan
Mata mu

Tiap bicara manis
Memujuk dan merayu ku
Tak usah berlalu
Dan merajuk bawa hati pilu

Andai sudah tiba masa Dan tiada jodoh kita
Biar kita berpisah... dari merana



p/s : oh tawar hatilah..nak gula..



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Monday, January 24, 2011

seronoknya bekerja di paediatric...

0 pesanan
wad paed best wooooo..
dapat bermain dengan kanak-kanak..
tapi yang tak best nya rasa kesian sangat kanak2 ini..
melepek je kesakitan..
kalo kat surgical nagis sebab baru pos op..
kalo kat medikal nagis gak sebab rasa tak selesa badan..
kesiannya..
tapi seronok bila tengok kanak2 dapat berlari..bermain..ketawa...
i like sey kanak2..
tapi bila bayi menagis i rasa semak nya..
huhuhuhuhu...

saya bermain dengan permainan kanak-kanak...(tulah masa kecik2 tak dapat mainan dengan sepuasnya)


p/s : tapi bila kerja rasa macam tak nak keja kat paed..sebab lama2 rimas gak dengar suara mereka yang kuat melalak..




update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Sunday, January 23, 2011

mari sambut thaipusam..

0 pesanan


ok walaupon sudah lama terlepas hari tu..tapi hanya sebab aku tak sempat nak update blog..sehinggalah blog ini sudah belabah-labah dengan sarangnya....
inilah yang berlaku semasa thaipusam..kami juga menyambutnya..

pergi melepak di ulu bendul...
bila ramai2 memang lah best sgt...
mula dengan naik bas dan mencari sambal tumis a.k.a sambal nasi lemak..
then lepas jumpa je sambal tersebut..sgt gembira..

sampai saje di ulu bendul...
1 pic please..




mari kita cari port lepak..
tapi sedihnya..ulu bendul dalam pembinaan..
so air keruh..dah tak jernih lagi...
salepas jumpa tempat...
kami memulakan menghidupkan api!!

yeah..mari memasak...
nampaknya semua lulus jika terpaksa tinggal di hutan...
sambil tu kita makan sandwich telur n sardin!!

sanagt sedap..



selepas selesai saje memasak..mari kita mandi!!!
bermain dengan air seperti kanak2 ribena...



lepas penat main air memang lah sanagt lapar..so kita makan..apa yang kita masak tadi..

menu: nasi lemak + ayam bbq + sosej serta bebola

kemudian sambung lagi mandi..mandi lagi..
then makan lagi..sehingga tak larat..
kemudian kemas n beredar....

sebelum balik 1 pic please..



p/s : jom bbq lagi..tapikan kalo pergi dengan fruit agak2 seronok tak?



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Saturday, January 15, 2011

speak now

0 pesanan

I am not the kind of girl
Who should be rudely barging in
On a white veil occasion
But you are not the kind of boy
Who should be marrying the wrong girl

I sneak in and see your friends
And her snotty little family
All dressed in pastel

And she is yelling at a bridesmaid
Somewhere back inside a room
Wearing a gown shaped like a pastry

This is surely not
What you thought it would be
I lose myself in a daydream
Where I stand and say:

Don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door

Don't wait or say a single vow
You need to hear me out
And they said "speak now"

Fun gestures are exchanged
And the organ starts to play
A song that sounds like a death march

And I am hiding in the curtains
It seems I was uninvited
By your lovely bride-to-be

She floats down the aisle
Like a pageant queen
But I know you wish it was me
You wish it was me, don't you?

Don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door

Don't wait or say a single vow
You need to hear me out
And they said "speak now"

Don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door

Don't wait or say a single vow
Your time is running out
And they said, "speak now"

Ooh, la, oh
Ooh, ooh

I hear the preacher say
"Speak now or forever hold your peace"
There's the silence, there's my last chance
I stand up with shaking hands, all eyes on me

Horrified looks from
Everyone in the room
But I'm only looking at you

I am not the kind of girl
Who should be rudely barging in
On a white veil occasion
But you are not the kind of boy
Who should be marrying the wrong girl

So don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door

Don't wait or say a single vow
You need to hear me out
And they said, "speak now"

And you say
Let's run away now
I'll meet you when
I'm out of my tux at the back door

Baby, I didn't say my vows
So glad you were around when they said
"Speak now"


p/s : cari video klipnya..tapi tak jumpalah



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

0 pesanan
tiada masa untuk menambah entry..
maksudnya entry yang memelukan celoteh panjang lebar serta dengan upload gambar..
masa yang ada tidak lah mencukupi untuk melepak di blog..
ada banyak sangat perkara yang lebih penting..kan entry sebelum ini ada cakap kononnya nak update holiday with family..
nampaknya gaya hanya tinggal kenangan..
tiada masa..tidak dapat berkongsi cerita rasa holiday di cherating...

pape pun kesimpulannya....
ok lah..but that place tak lah cantik sangat..ok2 je..
mungkin kita kena cari place yang lebih cantik ke..
huhuhu....macam lah lepas ni banyak masa tuk mendapat holiday..
sedang bermimpi...

oh ya..isnin ni aku dah mula dengan praktikal semula..
praktikal sangat lah awal..sebabnya last sem..perlu prepare tuk menjalan kan tugas sepenuh masa....
aduhai..tak ready lagi lah..nak study lagi :(
pape pun semoga berjaya pada diri sendiri...

entry ni xde tajuk lah..sebabnya tak tahu nk tulis tajuk entry apa ye...

oh badan kurus lah kamu segera..

harap maaf lah semua bahasa dan aturan cerita macam rojak sebabnya otak sedang kliru..apa yang terlintas tangan pun mula lah bergerak menaip2..
lagi pun aku ni tak de ciri2 boleh jadi penulis..
memang fail lah..

hahaha..tapi duduk rumah ini saya sangat pula bermain game yang memang penuh di en.lappy ini..
hantar format dapat game baru lagi..that tokai memang terbaik..cakap je nak apa semua dia masukkan..complete no tambahan harga rm30 je..

ok mahu sambung bermain game baru lagi..huhuhu..
cik aween tolong lah bangun jangan tido lagi..

tiba2 terpikir......
"nak pakai baju apalah tuk prom night abis study ni....temanya glamoures with mask..mask dah beli asal boleh jew..hahhaha..tp baju..celaru lah.."
awak sekalian ada idea tak??nak pakai baju apa yang sesuai dengan saya ini..n tudung macam mana..
nanti awak semua tinggalkan komen tau..nak tau ni..celaru macam ikan cencaru dah ni..

p/s : saya masih menanti untuk bertemu kamu..sudah hampair 2 bulan ye..




update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Thursday, January 6, 2011

akan cuti lg..

2 pesanan
hoorraayy..bru je sminggu kot kt kolej dh nk balik lg..
hahhaha.
peduli apa aku..
dah dapat balik..so aku balik jelah..
sempena thaipusam akan datang ni..
tak sabar nak balik lagi..
balik nanti boleh lah mngambil gambar bercuti hari tu n mengupdate entry ini semua..
serta mengambil carpet...
habis lah aku habis blajar nnt..kena sewa lori nak angkut semua barang aku di kolej ni hah..
kotak buku je dah berapa..
xmasuk kotak2 lain..mahu dkat 20..
baju lagi..
aiiissshhh..nak wat macam mana kan...
mira..mira


p/s : dah nak balik rumah lagi tapi dia pun saya xjumpa walaupun dah hampir 2minggu di kolej..




update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

Saturday, January 1, 2011

selamat tahun baru..

0 pesanan
hello....hello..hello...
sudah tahun baru ye arini..
maka saya dengan baik nya mengeluarkan azam baru tuk tahun ini...
wat masa ini azam saya....
1. nak jadi yang terbaik..
2. jadii sanagt terbaik dalam semua aspek..
3.blaja tuk bersifat ayu..

p/s : penting ke semua azam ini..tuk masa ni lah..mgkin bulan depan azam bertukar kot..cm gempak je kn azam konon..



update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)