contest sesaje

GIVE AWAY BUTTON CWL

10:38:00 PM

syarat-syarat joined

1. tinggalkan link blog under comment tu..senang ja kan...
2.hebah kan di shoutbox membe..sharing is caring kan :)

folow atau tak nak folow blog cwl up 2 u..

tu je syarat dia....cwl akan pilih random je..



HADIAH DIA MESTI AKSESORY yg cwl NK JUAL..hand make..tak de jual mana2...






ok hadiah tiga benda nie je....setiap satu...

hanya untuk 2 pemenang sahaja...


tarikh tutup penyertaan bila cwl rasa dah ramai cwl tutup..tq :)


JOM JOINED

korang nak tau..aku suka suka gile hadiah yang dia nak bagi..aku memang suka barang hand made ni..
cantik je..n lagi satu pasti tak sama dengan orang lain..
kiranya limited edition r..
korang ada barang tu orang lain takde..
tambah plak hadiah dia gile cute..
dah lama aku idamkannya..


korang nak join korang klik cini

p/s : ni memang cara saya join mana contest o give away akan copy entry contest owner tu..



contest sesaje

Mata Lebam Contest : Sapa Nak Header Blog Free Yaaww!!

9:44:00 PM

*Sapa-sapa pon boleh join. Kalau header anda dah lawa, anda boleh join contest nih untuk bagi hadiah header yang korang menang tuh kat gulpren, boypren, mak, bapak, or kawan-kawan korang.:)
Contest ni senang.
Step 1 : Buat entry tajuk " Mata Lebam Contest : Sapa Nak Header Blog Free Yaaww!! "

Step 2 : Letak Header Blog Mata Lebam ke dalam entry dan letak jugak kat sidebar, link ke Blog Mata Lebam.

Header Blog Mata Lebam
Link Mata Lebam : http://matalebam.blogspot.com/

boleh tak kalo tak letak kat side bar..bkn tak nak letak..masalahnya..aku tak pasti camne nak letak kat sidebar tu..mungkin nanti bila dah abis godek² baru lah saya letak..boleh tak tuan punya badan contest :)

Step 3 : Tag 2 , 3 ,4 orang kawan-kawan yang lain ( lebih lagi bagus ), dan pastikan dorang sedar dorang dah kena tag.*tak lah korang syok sendiri. HEHE

ok..kat sini aku nak tag...
janna
sofea lang
nanie
hana nabihah

Step 4 : Kalau sudi follow lah blog ni.Ajak orang-orang kampung skali yaaww..HAHA

saya dah follow...kuikuikui..

Step 5 : Link kan entry korang kat ruangan komen entry nih.

jap lagi say link ekh...
(kalo lah menang..kan dah ada orang tolong wat header..yeaaahh dpt tukar header baru..toleh kiri kanan..emmm saya malas cikit nak edit header..hehehe)



Step 6 : Berdoalah supaya korang menang.HEHE

insyALLAH... :)

Senang kan?

haah lah..senang giler...kuikuikuikui...
saya suka awak lah!!

Korang bebas nak buat macam mana pun entry tu, as long as semua step kat atas ni korang follow.
Bonus mark untuk sapa yang bisa buat gue ketawa golek-golek atas bukit ( or at least tersenyum ) dengan entry korang . Senang je nak buat aku gelak.Tengah tulis entry ni pon aku gelak.HAHAHA


oo..nak bagi gelak ye...meh cini aku kasi geletek perut ko..confirm tebarai gelak....
(alamak..yang ni masalah cikit aku ni bukan pelawak..tak pe² nanti aku upah nabil ekh..hehhehe)

Hadiah nye pulak :
4 orang yang terpilih akan dapat header blog free dan korang bebas untuk request design macam mana yang korang nak. ( i will try my best penuhi kehendak korang )


cepat lah join..korang mesti nak lah hadiah ni..jom!! :)


p/s : aku kalo join contest suka sangat copy apa yang dorang letak kat entry..camni.sebabnya aku nak pastikan tak de yang aku tertinggal..al-maklumlah..saya ni dah tua..hehehe :)
(harap² boleh menang)





contest sesaje

BlOGlIsT BuDaK kUAt PeRAsaN..!

5:10:00 PM



syarat-syarat :
1. follow..?
kalau rasa nak follow pun boleh sebab
lagi senang nak tau apa-apa nanti..^^

DONE

2. tag orang..?
x payah pun tak apa..^^
tapi sebar-sebarkan lah ye..^^ thnks..~

TAK SEMPAT KOT NAK TAG..HARI NI DAH 28/6..
TAPI TAK PE..
SAYA TAG SOFEA LANG




3. copy..?
copy lah ye banner yang aku dah buat khas untuk korang tu..^^
comel tak..? he3..
[pasan..dush2..!!]

DONE

4. tinggalkan link anda dalam komen bawah ni okey..^^
senang aku nak jalan-jalan..^^
tarikh last 28/6/11..^^

WILL DONE

p/s : dah lama tak join pape kat blog..


crita saya

deko..deko..deko..

5:33:00 PM

ok..hari ni anda takkan melihat gambar pada entry ini..sebabnya memang tak de gambar nak letak..boleh tak camtu..sebab..
1 . malas nak search kat google
2. malas nak upload
3. malas..malas..malas..tapi nak update entry baru...

sekarang ni aku duk lepak jew kat rumah..membesar sebagai juara..
kita ingat kan nak minta keja tapi tak tahu nak apply keja apa wat sementara tunggu surat sampai..tapi rasa tak biasalah duit kocek takde..
sebab nya ialah dah terbiasakan cukup je bulan elaun masuk 600 cam tu je..
tak perlu pikir bayar balik ke..apa ke..just enjoy it n paid hutang untuk bulan tu..
tapi aku terpikir gak kan before ni..nak kemas umah cepat-cepat siap..pastu nak minta keja..
tapi kerja mengemas umah ni..aishhhh


ok2 jap.tajuk entry aku deko deko kan..
hahahha..sebenarnya aku nak cerita pasal nak dekor rumah aku ni hah....
nak deko 1 umah..
nak buang mana barang yang rasa dah tak boleh n tak perlu..
tapikan kalo tengok kat tv..
habis semua perabut yang tak brapa nak cun tu dorang rejam...
tapi aishh..gilo apo nak wat gitu..
so korang ada cadangan tak nak deko deko rumah dengan tidak membuang perabut-perabut yang ada..
lagipon nak wat pe membazir..

tolong lah ekh bagi idea nak wat camne..

rumah i kecikje..biasalah rumah teres..
so mana nak sumbat barang yang banyak mengunung ni yew..
ada idea...

wish me luck..n hope rumah saya jadi cantik..

RUMAHKU SYURGAKU :)

p/s : awak dengan bersungguh-sungguhnya ye sokong saya nak kemas rumah..konon nya dapat lah membuang lemak-lemak yang terkumpul di bdan ni + rumah cantik...mana tak sokong kalo hari-hari awak bagitau selamat mencantikkan rumah..cis..




crita saya

the glam masquarade night

11:01:00 PM

malam yang memang lah aku takkan lupa sampai bila-bila...

tempat : hotel royal bintang negeri sembilan
waktu : 8pm - 12 mn
tema : glam masquarade night

so malam tu tak sabar gile nak tengok semua orang nampak glamour + mask yang sangat cantik..

first TQ pada nad sebab belikan mask yang sangat cantik
serta menepati citarasa dengan harga yang sangat berbaloi-baloi (korang jangan cuba nak ngurat dia plak..BF dia duk sentiasa menanti sape gangu dia kena siku..hahahha..)
harga mask tu memang berbaloi giler r..rm 3 jew..tapi kalo nak cari betul-betul susah gak nak jumpa..tapi ada member beli mask rm 1.80 jew..cantik+glamour
(ingat mask camtu mahal sangat laa bila dah cari betul-betul ada je yang murah)


ok korang layang lah gambar dulu..
sebab tak ada apa sangat nak diceritakan..
kesimpulan ajlis tu korang boleh baca kat sini

cantik gile lah semua..kalo tak selalu g teminal pkai sluar track je :)

2 orang baru lepas turun dari kuda mereka..hahhaha:)

pegh..sebenarnya.admire gile kat baju nur ni..

wah..ini amoi..mana-mana pon cantik..
ni lah satu-satu dak cina yang ada...
miss u alot pei yin..

cik awen dengan dress cantik

mask kak ain unik sangat

oh nanie..rakan sekerja dari sem 1 sampilah sem 6

lieza yang melatop!!

oh..ecah...aku sayang ko lah

kak reen yang sangat kecik+comel

aqid n emy yang hot

love this pic..

selamat pengantin baru :)


oh c.yah miss u alot..

muka kitaorang ada sama tak..cam kembar ke?

penari kita..tip top lah..

BFF ever n ever..TQ coz kawan ngan aku..

pengajar yang sangat dirindui

wah..abang nik kita ensem lah malam tu..(tapi nampaknya saya terpaksa tunduk untuk merendahkan bagi nik ni nampak lagi macho..hahhaha)

oh my akak kesayangan..

ummu atikah yang tak kan lupa..bangun sahur dah siapkan sahur..siapkan sarapan..kekadang siap tolong kemaskan katil..

oh cik ain hassan saya penah cerita entry lepas..

kak huru yang sedia membantu masa manage...

en photografer..bila nak bagi gambar (dia ni jahat siap kejar dengan nak pecahkan dekat-dekat aku..cis..)

p/s : sangat rindu korang extra daripada rindu awak



i like this song :)

Perpisahan ini

2:16:00 AM








Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu




















p/s : rindu korang..rindu nak berlari macam kanak-kanak ribena kejar kantin..


crita saya

let party...

12:55:00 AM



ok tetiba terasa sedih plak...

bukan apa bila cakap party orang hepy..tapi aku sedih..
miss y roomate..
before semua balik kitaorang wat 1 party..
enjoy giler..
tak nak cakap banyak korang layan gambr je ekh dulu....
kang lepas bersedih-sedih tengok gambar aku kasi taip panjang sikit..
hahhahaha...





















rindu sangat kat korang..
malam tu kita semua memang giler makan!!
domino je ad 5 keping yang kita kena makan tuk 6 orang jew..
tak termasuk kek lagi..air lagi..
pegh memang kasi letup perut...


memang satu kenangan yang tak dapat dilupakan..

pada adik junior ku yang 2 orang tu (walaupon sorang lagi tu lagi tua dari aku n anak dah dua tapi bila duk gelak cam budak-budak jew..hahhaha)
korang jaga diri baik-baik..study leklok..

pada rakan-rakan ku..jangan lupa aku ekh..keep in touch..
wah..
terharu..

p/s : wei korang sape nak g pasar??nak kirim..ekh tak..nak ikut..ijat ada tak nak anta kita yool?hahhahaha.....