saya dan city liner..

8:18:00 PM

tetiba hari ni kite rasa nak story pasal bus city liner..
hah ni dia..

1. korang penah tak jatuh dalam bus..
pegh..ni memang malu lah..
bus tengah penuh giler..
so tak delah tempat duduk..
dengan bangga nya say berdiri dengan gahnya..
skali driver bus wat corner lap r..
cis..
aku terduduk sey atas orang yang tengah duk bz menyebang dengan rakan sebelah..
1 bus kot gelakkan aku..
siot punya driver bus..
memang malu giler r..
aku wat muka selamba je..
bukan kita akan jumpa orang yang sama pon kan..

2. penah tak korang salah naik bus..
pegh lagi malu setakat kat seremban je kot..
dah 3 tahun plak tu dk seremban ni..
hari2 plak naik bus city liner ni..
masa tu dala kul 8malam kot...
nak balik dari lepak kat teminal 1..
aku bedua ngan member aku..
tak pasti lah plak camne boleh salah naik bus.
dah naik..
masa nak bayar tu..dah akap dah kat uncle tu..
nak g hospital 2orang..kitaorg bayar 2 inggit..
masalhnya tersalah naik bus seremban 2 kot..
uncle tu plak ye kan jew..
bus pon gerak..
bila dah gerak jadi cam pelik lah..
eekkhh asal uncle ni lalu teminal 2 plak ni..
nak masuk highway plak..
ah sudah..
cepat2 g tanya..
rupanya salahnaik bus..
uncle tu berentikan je kktaorg kat mobil..
hah nganga jap..
aduh macam mana nak balik ni..
just sebarang jalan ada bus stop..
tnggu kat citu..
tak tahu mana dapat idea nak jalan kaki je g teminal 1 balik..
then adalah abang tu dengar..
dik nak g teinal 1 kew?jauh tu nak jalan kaki..
tak pelah tumpang bus abang jelah..
bus plusliner dari jb..jap lagi sampai lah tu..
tapi nasib baik bus skskl lalu..abang tu juga lah tolong cakapkan kitaorg nak tumpang..
TQ ye encik..
masuk bs tu driver tu tanya dari ana nak kemana..
kitaorang cerita je gasak gelak driver tu skali ngn penumpang dia..
pegh malu sey!!!

orang lain naik bus city liner mesti tak dapat kenangan cam aku kan

p/s : saya teringin nak jumpa awak sangat





You Might Also Like

0 Comment