awak disana..tq jadi followers saya..

Thursday, February 3, 2011

bnyk cerita dlm 1 msa..

ok first kita mulakn dengan cabaran pulang kerumah pada hari raya cina ini..
sangat mencabar...beberapa hari sebelum nak balik dah lah segamat banjir :(
tak perlu pamirkan gambar kot..anda tengok kat paper jelah..sebab aku pon tida di tempat kejadian so tak dapat cerita banyak..tapi dapat tahu daripada kawan n family rasa macam lagi teruk dari 2006 dulu..

2 hari after banjir n hujan tak berenti tu..aku minta lah member tukarkan tiket bas (sebab pandai sangat g beli tiket terlalu lewat..habis keja kul 2 ptg patut g bei kul 3ptg gatai g beli kul 6.30 ptg pastu dah serabut tak tahan nak balik awal..konon takot tak sempat dapat tahu banjir tak senang duduk..tapi mak cik tu kata..tak boleh tukar dik..sob3 sedihnya)
hari2 call ibu tanya boleh lalu ke takni..nak balik juga..sampi 2hari bulan waktu untuk pulang masih lagi tak dapat lalu lagi :( n bas pon tak mahu jalan..n pulang semula tiket dapt kembali duit :)
so disebab kan terlalu sangat nak balik..tumpang lah makck yang ingin pulang ke batu pahat..tp kena lalu jauh ckit..kena lalu ke yong peng sana..hah terpaksa abah jemput di yong peng..memang jalan tak dapt lalu jika dari seremban ni..nasib ada jalan kedua yang jauh juga berpusing-pusing..tak kisah janji sampai :)
n hari ini 3hari bulan saya dengan selesanya berada dirumah..hoorrraayyy!!!!!
tapi sedih jew..cuti ciput jew dapat..ahad ni 6hari bulan sudah keja semula..shift pagi plak tu..


ok next story plak pasal cerita pertama kali berkhidmat di emergency (masih practikal jew..nanti kalo keja dapat di A&E ni bestnya!!!!)
best giler..banyak pengalaman n banyak benda dapat dilakukan n jumpa macam sakit orang...
hope nanti keja dapat posting di A&E (imaginasi nak tinggi)


then next..nanti nak update pasal g umah kak ayun.. best dapat shopping barangan dari ayunar n chaz..

next entry update cerita tersebut sebab gambar2 masih pada kawan..tak sempat nak abik lagi..sangat bz..

p/s : jumpa anda lagi next entry...buah buahan (fruit) masih ada banyak lagi :)






update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

2 comments:

misyamissyou said...

hoho! kes ko cm kes aku weh..hahaha..smlm kot..nasib sepupu aku ade kat KL..aku turun kl gi umah dia, hri ni baru gerak lek BP..pas tu mak aku amik kat BP..gilek kan?cabaran tol..

mizz mira said...

hahahha..tau xpew...mmg cabaran tol..tp esk dh nkkna blik..ahad dah kna g prktikal :(