awak disana..tq jadi followers saya..

Sunday, July 31, 2011

anda jatuh cinta ke??apa tandanya?

hello korang serta salam 1 malaysia :)
cewah...

sekarang ni aku tengah angau mengupdate entry lewat malam...
dah lah tengah malam..pastu plak update pasal cinta love ♥♥♥♥♥♥
wah abik ko love bebanyak...

ok hari ni aku nak bagitau apa tanda² awal ekau tu dah jatuh cinta pada seseorang


→ ko ni ada ramai dah kawan yang lain jantina ngan korang lah..dah boleh wat stok dah punya ramai kawan..sampai pergi mana² semua orang kenal lah..semua kawan korang lah..tapi kau i ingat pada sorang ni je..pagi petang siang malam termuncul muka dia..ekh dah makan ke dia..tengah wat apa dia..sihat ke tak? memang dah angau abis dah walaupon korang cuba nafikannya :)
kalo perlu guna pihak ketiga apa salahnya meminta bantuan pihak ketiga..tapi pastikan pihak ketiga tu jangan makan orang plak...

→ pegh korang ni jadi tak tentu hara lah bila tak dapat dengar suara dia sehari..duk angau tunggu dia cal..sampai kan angau gile korang tu korang g call dai tp diam je orang disana duk sibuk hello² ko diam sambil senyum kambing..puas sey dapat denagr suara..kalo cam tu memang dah parah dah tu

→ ko jadi hangit lah bila dia ni duk cakap ish orang ni cantik..ish orang ni ensem..sedang kan diri kau tu hah dia sebelah mata pon kurang jelas jew..dalam hati panas sey..tu tanda nya cemburu..cemburu tu tanda nya sayang..sayang tanda nya ♥


→ nak jumpa dai tu memang susah lah...dalam sebulan adalah sekali..dalam setahun adalah 2 kali..abik ko sekali jumpa kau rasa macam dunia kau punya rasa macam semua benda kau nak wat nagn dia..makan ice cream lah tengok wayang lah duk lepak kedai mamak lah..pelik² jelah..kasi kumpul berapa lama punya aktiviti..pastu bila balik je..sampai je duk baring atas katil senyum sorang² sambil wayang dating tadi tu berputar macam wayang filem :)

→ lepas tu apa sahaja dia bagi kat korang walhal sampul gula² yang dia makan pon kirang simpan dalam satu album kasi baik punya..sampai semuat datang abis kasi penyek semut tu korang keja kan..apa lagi tiket wayang bersama sampai dah reput pon korang simpan lagi..

→ kekadang datang sengal nya ko ni konon nya nak bagi dia jeles lah..duk cerita ko kuar ngan kawan lain..cerita yang kawan ko punya pasangan ni hot abis lah..yang dia no respon..last² ko juga makan hati..sabar jelah ekh..

→ kalo dah suka tu kentut pon wangi kan..so apa sahaja perangai dia korang turut kan juga...
dia duk merepek UFO datang bumi pon ko layan kan je..hati berbunga lah katakan..dia cakap teringin nak makan kerbau masak lemak pon ko sanggup masakkan dah hantar bagi dia makan..sampai cam tu ke?? :)

→ bila parents ko tanya bila ko ni nak kawen..tanya jodoh ko..duk sibuk nak carikan jodoh..ko tolak lah tak nak..cakap belum tiba mas alagi nak kawen lah...tapi dalam hati dah tersimpan si dia..kepala otak terus je teringat pada dia yang satu tu..tu jelah yg kau ingat pon..

→ korang mula mempercayai apa yang dicakapnya...dia cakap malaysia menang world cup pon ko caya..dia cakap dai jadi perdana menteri pon ko caya..jangan palk nanti sampai dai menipu duit ko pon ko caya gak..tu dah parak sangat tu..


ni lah perasaan korang tapi malu nak ngaku..yelah masalahnya sebelah pihak lagi tak de cakap pape pon kan..jangan lah disimpan lama² kan menyiksa diri...
cuba tuk cakap terus terang..tapi dengan cara baik..tapi bila dia menolak korang janagn plak sampai putus kawan..kawan tetap kawan...jangan ego tinggi sangat plak..tapi biasalah manusia kan..yang depan mata tak nampak duk sibuk melilau cari yang jauh entah kemana..


p/s : nak update pasal ramadhan lah nanti..tak sabar nak puasa







update : harap maaf dengan setiap kesalahan ejaan..saya memang mengalami masalah tersebut..biasalah kanak-kanak ribena :) awak boleh tinggalkan komen kalo nak ye..klik komen diatas..mari komen :)

1 comment:

fiykha said...

follow my blog too.. sya sudh follow blog awk.. thnx..